Йога Терапия

Йога терапията се прилага като алтернативно, паралелно или подкрепящо средство в случай на дисбаланс на физически, емоционално или умствено ниво с цел възстановяване на баланса.

Изискава индивидуални занимания и изготвяне на индивидуална програма и самостоятелно практикуване в къщи. Изключително успешно се повлияват хронични или леки болки, психосоматични симптоми, стрес, тревожност, отпадналост, липса на самочувствие.

Най-успешна е и при начални етапи на наследствени заболявания и автоимунни заболявания. От първостепенно значение е положителното отношение, упоритост, търпение и личното усилие за преодоляване на проблема. Необходимо е време за възстановяване, йога не действа на минутата, както едно хапче. Затова е важно да се предприемат мерки веднага, навреме.

Колкото повече се отлага, толкова по-дълъг е процеса на възстановяване. Затова се счита че най-доброто средство за поддържане на баланса е ПРЕВЕНЦИЯТА.

Йога се съвместява много успешно в комбинация с подходящ начин на хранене, режим, аюрведа, масажи, хомеопатия или други енергийно поддържащи практики; психотерапия. Понякога е необходима работа със специфичен терапевт, към когото може да бъдете насочени. Йога терапията не се препоръчва при остри възпалителни процеси, силна болка, необходимост от животоспасяващи операции или наложителна хирургическа намеса, спешни случай. Не се препоръчва при ментални отклонения, крайни фази на рак, спин, критични стадии на заболявания, когато е необходима незабавна лекарска помощ и медикаментозно лечение.

Продължителност на класа: 60 мин.
Препоръчително облекло: дълъг клин, потник