Масажи

Класическият масаж се прилага за отстраняване на болков синдром, отоци, сраствания, за бързо възстановяване на травмирани тъкани, като отлично възстановява мускулите, повишава работоспособността им, укрепва сухожилията и ставите.

Той е полезен за укрепване на имунитета и възстановяване на психофизическото състояние. Във всеки индивидуален случай, в зависимост от възсрастта на пациента, състоянието на здравето му, както и други фактори, класическият масаж е уникален комплекс от механични въздействия.

Той се започва от големите участъци на тялото, постепенно преминава към по-малките, като тази последователност не е случайна. Тя подпомага подобряването движението на лимфата и кръвообръщението. Най-важното правило е – движенията се извършват по хода на лимфните пътища. Продължителността на сеансите също е индивидуална. Ефективността му може да се оцени само в случай, че се направи пълен курс – 10-15 процедури.

Особено популярен сред онези, които се стремят да запазят младостта и привлекателността на фигурата си, е антицелулитният масаж. Да се изглади портокаловата кожа означава да се върне гладкостта, еластичността, здравината, стегнатостта. Ръчният антицелулитен масаж по своята ефективност превъзхожда апаратния. Той е ориентиран към подкожната мастна тъкан в проблемните зони. Грамотно изпълненият антицелулитен масаж отстранява всички застойни мастни натрупвания под кожата, подобрява обмяната на веществата и микроциркулацията, извежда шлаките и токсините, помага да се избавите от излишните килограми.

Повдига духа и възвръща доброто настроение. Отпускащ масаж за след дългия изморителен ден включващ стандартните зони на гръб, ръце и крака, както приятен масаж на глава и рефлекторен масаж на стъпала. Релаксирането е осезаемо и трайно.

Грижа за тялото в дълбочина, която изцелява, тонизира мускулите и пробужда подвижността на ставите.

Това е вид терапия, която се отличава с прилагането на по-стабилен и дълбок натиск в комбинация и по-бавни и плавни движения, като целта му е да се работи върху съединителната тъкан и да се освободи мускулното напрежение, без това да намали комфорта на клиента.

Напрежението, което натрупваме ден след ден, обездвижването и заседналия начин на живот могат да доведат до хронично стегнати или болезнени мускули. Дълбокотъканния масаж триумфира над болката като фокусира въздействието си върху по-дълбоките слоеве на мускулната и съединителна тъкан. Разрастването на съединителната тъкан и срастванията възпрепятстват правилното кръвообръщение и причиняват болка в мускулите и ставите.

Масажът има успокояващ, тонизиращ и противовъзпалителен ефект. Тялото се освобождава от веригите на напрежението и трудната подвижност, а вие се чувствате по-гъвкави, мобилни и свободни.

Дълбокотъканния масаж е подходящ при:

 • обща скованост на тялото
 • обездвижване, ограничена мобилност
 • хронични болки в гърба и болки при плексит и невралгия
 • сраствания на съединителната тъкан
 • болка в кръста и болка при дископатия и дискова херния
 • болка при ишиас и в глутеусите, пириформис синдром
 • болки от ошипяване
 • болка във врата и схванат врат
 • възстановяване от травми
 • фибромиалгия
 • остеоартрит
 • физически и емоционален стрес
 • хронична мигрена и главоболие
 • тревожност, безсъние
 • напрежение и стрес

 

Благодарение на тази терапия мускулите се отпускат, а възстановяването им се ускорява. Процедурата подпомага освобождаването на токсини от тялото, балансира нервната система и кръвното налягане и въздейства благоприятно върху общото здравословно състояние.

При редовно прилагане дълбокотъканния масаж постига много добри резултати – подобрява жизнения тонус, укрепва имунната система и подобрява работата на целия организъм, за да живеем в лекота и с повече удоволствие и ентусиазъм.

Миофасциалната терапия помага за локализирането на мускулни възли и лезии в съединителната тъкан. С помощта на специално изработен инструмент от бамбук терапевта оказва натиск върху кожата на пациента, за да се усети фиброзната или наранена тъкан, която може да причинява болка или да ограничава движението му.

Тези инструменти помагат да се разруши тази тъкан и да се възстанови нормалната тъкан, а с нея – нормалната мобилност на пациента.

Активират се нервните влакна и сензорните рецептори на тялото, като така се подпомага възстановяването и укрепването на тъканите.

Миофасциалната терапия е ефективна при:

 • Болки в глезена (ахилесова тендиноза/итис);
 • Болки в китките (синдром на карпалния тунел);
 • Болки в шията (цервикално навяхване);
 • Фибромиалгия;
 • При нараняване на костите и костната тъкан;
 • Болки в гъба, бедрата, коляното, стъпалата;
 • При постоперативни случаи с изкуствени стави;
 • При постоперативни белези след пълното възстановяване на пациента от интервенцията;
 • При жени след мастектомия и цезарово сечение.

Миофасциалната терапия може да се използва за лечение на всяка дисфункция на опорно-двигателната система, която се причинява от меките съединителни тъкани.

Аюрведа масаж със сусамово олио!

Аюрведа въздейства на кожата чрез маслата, както и върху всички органи, тъкани и кости в човешкото тяло.

Движенията в аюрведичния масаж са съобразени с мускулите, лимфната и нервната система така, че подпомагат за доброто им функциониране.

Затоплените масла, с които се намазва тялото проникват освен в кожата, така и в самите органи и спомагат за тяхното изчистване, подхранване и излекуване.

Абсорбираното масло от кожата помага за възстановяването на нейната структура и еластичност.

Отстраняват се появили се пъпки, нежелана пигментация, бръчки и се възстановява чувствителността ѝ.

С масажа се цели физическо, психическо, емоционално и енергийно цялостно възстановяване на индивида.

Сусамовото масло възстановява увредените кожни клетки и е съкровищница от витамини и минерали като – калций, цинк, магнезий, манган, витамин Е и Б1.

То ще направи кожата ви мека, хидратирана и блестяща от здраве, а богатото му съдържание на ЦИНК ще стимулира еластичността на епдермиса и ще предотврати преждевременното стареене.

ВИТАМИН Е, подпомага образуването на колаген, а АНТИОКСИДАНТА SESAMOL ще помогне на кожата ви да предотврати появата на фини линии и разширени пори.

Юмейхо е една от най-предпочитаните терапии при болки в гърба, кръста и тазобедрените стави. Основна цел на терапията е да възстанови естествения баланс в тялот

Постигането на баланс в тазовите структури, таза и гръбначния стълб и поддържането им в правилната позиция води до балансиране на организма и постигане на дълготрайно състояние на здраве.

Как се получава това? Когато гръбнакът е в кондиция, мускулният тонус се нормализира, кръвният и лимфен поток тече гладко и с нормална скорост, няма застойни явления и тялото се чувства леко и свободно.

Когато се наруши този баланс, тялото се чувства тежко и изморено. Нарушава се нормалното протичане на жизнената енергия по меридианите и стартират болестни патологични процеси.

Терапията се прилага на земята, не на масажна маса, като терапевтираният е с леко и удобно и по възможност памучно облекло.

Eфективна e при комплексно лечение и профилактика на заболявания на опорно-двигателния апарат, сърдечно-съдовата и нервната система, нарушение на обмяната на веществата и имунитета.

Помага за физическо и емоционално отпускане, за пълна релаксация, намаляване на стреса, активизиране на кръвообращението, кръвоснабдяването в тъканите, отстраняване на застойни явления, нормализиране работата на вътрешните органи,
повишаване еластичността на връзките, тонуса на мускулите и подвижността на ставите, хармонизиране и възстановяване на баланса на целия организъм.

Ценоразпис