Мария Пенова

 

Здравейте, казвам се Мария. На 20 години съм и се занимавам с йога от вече 3 години. Йога за мен не е просто развлечение, тя е много повече. Колкото и банално да звучи – тя е начин на живот. Преди съм се занимавала с редица други динамични спортове и имах големи предразсъдъци за първата си практика. Но когато влязох в залата и се срещнах с моите учители осъзнах, че съм на правилното място. Точно там където трябва и правя точно това от което моето физическо и ментално тяло се нуждае. Йога не е крайният резултат, тя е пътя по който вървиш до своята цел.

Инструктор съм едва от година и половина, но по пътя си ежедневно се срещам с всякакви хора, които помагат на мен не по-малко отколкото аз на тях. Всички сме различни, но йога ни обединява в едно и ни прави семейство. Да бъдеш инструктор не е просто да показваш правилното изпълнение на асаните, да бъдеш инструктор е да даваш част от себе си на хората около теб.

Благодарна съм на моите инструктори че видяха тази искрица в мен.
До днешна дата съм завършила обучение за инструктор по Въздушна йога. Въздушната йога е да пречупиш сивото ежедневие през друга призма, да “полетиш” не само физически, но и духовно!